Forholdsregler angående COVID-19 hos Åreknuteklinikkene - Les mer

Åreknuteklinikkene er veldig klar over dagens situasjon og holder seg løpende oppdatert på myndighetens anbefalinger.

Åreknuteklinikkene overholder Helsedirektoratets forskrifter om hygiene, og hygienenivået vårt er ekstremt høyt, siden vi har tatt en rekke forholdsregler for å sikre både våre ansatte, men også deg som pasient.
Vi har tatt følgende forholdsregler for å sikre din sikkerhet og helse:

  • Å sprite hendene ved innganger og i venteområder.
  • Reduksjon av antall pasienter i venteområdene våre.
  • Økt avstand mellom stolene i venteområdet, slik at du sitter i god avstand fra andre pasienter.
  • Grundig og kontinuerlig rengjøring av håndtak og overflater i resepsjonen og venteområdene.
  • Spriting av dørhåndtak og alle overflater mellom hver pasient.

Vi tar alltid godt vare på pasientene våre, men akkurat nå tar vi bare ekstra godt vare på deg!

Imidlertid må alle pasienter og ansatte som har oppholdt seg på risikoområder for Covid-19 (Coronavirus) være hjemme de første 14 dagene etter hjemkomst, og kan først da komme til Åreknuteklinikkene under den forutsetning av at det ikke har vært noe feber og luftveissymptomer (hoste, sår hals eller kortpustethet).

Hvis det oppstår feber og luftveissymptomer, må du kontakte din egen lege på telefon, og kan først komme til Åreknuteklinikkene når Covid-19 (Coronavirus) infeksjonen er kurert.

Hvis du har vært i risikoområder eller har symptomer, kan du ringe oss og få flyttet din tid.

Opdateret: 24.03 2020
Lukk
Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Ikke det samme som åreknuter

Sprengte blodkar

Sprengte blodkar, også kjent som spindelvevårer, kan noen ganger forveksles med åreknuter. Sprengte blodkar er små vener som ofte er formet som små linjer og ligger helt overfladisk i huden. De ser ofte ut som blå eller lilla misfarging, men de forårsaker ikke forhøyning av huden.

Mange opplever at blodårene på bena blir mer fremtredende når du blir eldre. Sprengte blodkar forsvinner ikke av seg selv, men har en tendens til å forverres med alderen, som åreknuter. Åreknuter og sprengte blodkar er i stor grad genetisk beslektet, men som det gjelder for åreknuter øker risikoen for sprengte blodkar ved hormonell ubalanse.

For de fleste er sprengte blodkar en rent kosmetisk plage som lett kan fjernes. De er vanligvis ikke merkbare, men det er også noen mennesker som opplever ulik grad av ubehag forbundet med synlige blodkar. Sprengte blodkar vil også ofte gjentas hvis det er underliggende åreknuter under sprengte blodkar. Når sprengte blodkar forekommer i forbindelse med åreknuter, kan det imidlertid være viktig å kontrollere at venen ikke skjuler et alvorlig problem.

Behandling av sprengte blodkar

Sprengte blodkar er som oftest ukomplisert og behandles med såkalte mikroinjeksjoner. Et legemiddel, Aethoxysclerol 5mg/ml, injiseres direkte inn i det ødelagte karret med en meget tynn nål. Dette fører til at karret lukkes og vanligvis forsvinner den i løpet av få uker. Injeksjonene utføres av sertifiserte spesialistsykepleiere.

Hvis du vil vite mer om sprengte blodkar, kan du lese artikkelen vår ‘Fakta om sprengte blodkar og behandling av sprengte blodkar’.

Før
Etter
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224