Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Guide til sprengte blodkar

Mange mennesker opplever at blodårene i bena blir mer fremtredende etter hvert som de blir eldre. Sprengte blodkar forsvinner ikke av seg selv, men har i likhet med åreknuter en tendens til å forverres med alderen. Åreknuter og sprengte blodkar er i stor grad genetisk betinget, men som også for åreknuter, øker risikoen for sprengte blodkar med hormonelle ubalanser.

For de fleste mennesker er sprengte blodkar en ren kosmetisk sjenanse som lett kan fjernes. Dersom det er underliggende åreknuter i forhold til sprengte blodkarene, er det lurt å få disse undersøkt og behandlet før behandling for sprengte blodkar, da risikoen for at de kommer raskt tilbake ellers er større.

Hvordan behandles sprengte blodkar?

Sprengte blodkar på bena behandles best med såkalte mikroinjeksjoner, også kalt mikrosklerosering eller skleroterapi. Ved skleroterapi injiseres et medikament direkte i de små venene ved hjelp av en veldig tynn nål. Dette fører til at blodårene lukkes og trekker seg sammen. Kroppen vil da eliminere dem over tid. Vanligvis forsvinner de sprengte blodkarene etter noen uker, og det krever ofte 1-3 behandlinger, avhengig av de sprengte blodkarenes størrelse, for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Injeksjonsbehandlingene utføres av en sertifisert spesialsykepleier.

Behandlingene for sprengte blodkar er veldig skånsomme og tar bare cirka én time å fullføre. 

Hvis du vil vite mye mer om sprengte blodkar, les artikkelen vår ”Fakta om sprengte blodkar

Diagnostisering av sprengte blodkar

Sprengte blodkar kan normalt diagnostiseres av en lege ved å se på blodkarene fra utsiden av huden. Med andre ord, ultralyd eller andre mer komplisert undersøkelser er vanligvis ikke nødvendig for å avgjøre om en person har sprengte blodkar eller ikke.

Før og etter bild sprengte blodkarMartin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224