Forholdsregler angående COVID-19 hos Åreknuteklinikkene - Les mer

Åreknuteklinikkene er veldig klar over dagens situasjon og holder seg løpende oppdatert på myndighetens anbefalinger.

Åreknuteklinikkene overholder Helsedirektoratets forskrifter om hygiene, og hygienenivået vårt er ekstremt høyt, siden vi har tatt en rekke forholdsregler for å sikre både våre ansatte, men også deg som pasient.
Vi har tatt følgende forholdsregler for å sikre din sikkerhet og helse:

 • Bruk munnbind når du er på klinikken
 • Kom alene om det er mulig, med mindre ledsagelse er strengt nødvendig.
 • Å sprite hendene ved innganger og i venteområder.
 • Reduksjon av antall pasienter i venteområdene våre.
 • Økt avstand mellom stolene i venteområdet, slik at du sitter i god avstand fra andre pasienter.
 • Grundig og kontinuerlig rengjøring av håndtak og overflater i resepsjonen og venteområdene.
 • Spriting av dørhåndtak og alle overflater mellom hver pasient.

Vi tar alltid godt vare på pasientene våre, men akkurat nå tar vi bare ekstra godt vare på deg!

Imidlertid må alle pasienter og ansatte som har oppholdt seg på risikoområder for Covid-19 (Coronavirus) være hjemme de første 14 dagene etter hjemkomst, og kan først da komme til Åreknuteklinikkene under den forutsetning av at det ikke har vært noe feber og luftveissymptomer (hoste, sår hals eller kortpustethet).

Hvis det oppstår feber og luftveissymptomer, må du kontakte din egen lege på telefon, og kan først komme til Åreknuteklinikkene når Covid-19 (Coronavirus) infeksjonen er kurert.

Hvis du har vært i risikoområder eller har symptomer, kan du ringe oss og få flyttet din tid.

Opdateret: 10.11 2020
Lukk
Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Fjern åreknuter med laserbehandling

31. juli, 2019

Det er mange som lider av åreknuter. Åreknuter er mer vanlig enn de fleste tror, og det kan medføre ulike former for ubehag med åreknuter.

Heldigvis finnes det mange ulike behandlinger mot åreknuter. En av de mest effektive behandlingsmetodene mot åreknuter er laserbehandling.

Det første steget i retning av å bli kvitt åreknutene er en forundersøkelse. I forundersøkelsen vil karakteren av åreknutene avdekkes som er nødvendig for å finne ut hvilke form av åreknuter, og om de har spredt seg. Spesiallegen vil deretter evaluere riktig type behandling som vil gi best resultat.

En kvalifisert analyse kan så gjøres, for deretter å iverksette selve behandlingen. De fleste behandlinger mot åreknuter gjennomføres raskt. Behandlingen tar omtrent en timer, og pasienten kan reise direkte hjem.

Åreknuter og laserbehandling

Det er to ulike typer årer, atrier og vener. Atriene er blodårene som leder blodet i fra hjertet, mens venene er de som leder blodet tilbake til hjertet. I venene er blodet syrefattig, det er grunnen til den blåaktige fargen. Beinmusklene gjør at venene er i stand til å pumpe tilbake blodet vi har i beina.

Blodet i venene reguleres av klaffer som åpnes når blodet strømmer oppover, og stenges når blodet har strømmet gjennom.

Klaffene kan ikke åpnes fra den andre siden, så om klaffene er i dysfunksjon passerer ikke blodet i optimal hastighet som fører til at venene utvides, det på grunn av trykket fra blodet som fortsatt venter på å passere klaffen. Det er starten på åreknuter.

Dess mer trykk på venene i beina, dess mer slingrete vener med blåaktig og syrefattig blod. Etter hvert som denne tilstanden øker utvikles åreknutene.

Omtrent en av tre voksne får åreknuter. De bakomliggende årsakene til åreknuter kan være hormoner, graviditet eller genetikk. Kvinner har økt risiko for å utvikle åreknuter under graviditet. En tidligere blodpropp i et av beina kan også være en årsak til utviklingen av åreknuter. Åreknuter går sjelden over av seg selv. På generell basis er åreknuter ufarlige, men har en gått med åreknuter gjennom mange år er risikoen større for eksem, beinsår og hovne bein. Det finnes mange ulike måter å forebygge åreknuter, eksempelvis mosjon, vektnedgang og ulike typer hjelpemiddel som støttestrømper.

Åreknuter er vanligst i den eldre aldersgruppen, men forekommer også i yngre aldersgrupper, da ofte spesielt under graviditet.

Selv om åreknuter på generell basis er ufarlige, er det mange som opplever åreknutene sine til besvær. Det kan være av ulike grunner, det kan være alt ifra at de oppleves som sjenerende til at de gir verk i beina. Det er ikke uvanlig å fjerne sine åreknuter.

Fjerne åreknuter

Det finnes mange ulike måter for å fjerne åreknuter og det er ingen komplisert prosedyre som anvendes i behandlingen. Pasienten kan ofte reise direkte hjem et noen timers behandling. Det er gjeldende de fleste behandlingsformer mot åreknuter.

Først må det gjennomføres en grundig legeundersøkelse av åreknutene, og det er i samråd med pasienten legen velger behandling. Laserbehandling er en effektiv måte å fjerne åreknuter

Fjerne åreknuter med laser

Laser kan anvendes for å fjerne både større og mindre åreknuter i beina. Et rør som leder laseren føres inn i beinet samtidig som legen overvåker prosedyren på sitt skjermbilde. Laseren sørger for å lukke alle venene.

For optimal virkning av laserbehandling kan ikke åreknutene ha vært behandlet tidligere. Laserbehandling er en av de mest effektive måtene for å fjerne åreknuter. Det går raskt, er skånsomt for pasienten og effekten er langvarig.

Fjern åreknuter med laserbehandling

Sammendrag – Behandle åreknuter med laser

 • Åreknuter er et vanlig fenomen i befolkningen
 • Åreknuter er vanligvis ufarlige men kan oppleves som sjenerende
 • Åreknuter kan forekomme grunnet overvekt, da også overvekt på grunn av graviditet, stillesittende, hormoner og genetisk arv
 • Bruk av laser har vist seg å være effektivt mot åreknuter
 • Behandling med laser mot åreknuter er raskt gjennomført, skånsomt og virkningen av behandlingen er langvarig.

Det offentlige kan i noen tilfeller dekke behandling.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledende spesialister innen moderne åreknutebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg ved karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i København. De siste syv årene har han vært en del av den ledende forskningen innen moderne åreknutebehandlinger som er publisert i anerkjente, internasjonale tidsskrifter.