Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Åreknuter er en vanlig sykdom

Åreknuter (varicose) er en sykdom som skyldes innsnevering i blodomløpet. Blodårene i beina, venene, har klaffer som sørger for at blodet føres tilbake til hjertet og at det ikke går feil vei. Svekkes klaffene eller venene øker trykket – man får åreknuter.

Rammer både kvinner og menn

Åreknuter rammer omtrent 30 prosent kvinner og 15 prosent menn. Åreknuter kommer ofte i forbindelse med graviditet når kroppen er tyngre og hormonbalansen endres. Menns åreknuter kommer som oftest i senere år, og hos eldre pasientgrupper er forskjellen mellom kjønnene mindre.

Hva skyldes det?

Forskning viser at åreknuter er arvelig. Andre faktorer som har vist seg å påvirke risikoen for åreknuter er ubalanse i kvinnelig kjønnshomoner, nedsatt blodsirkulasjon og livsstilsfaktorer som mangel på mosjon og fedme.

Symptomer

Åreknuter i viser seg som utvidet og slyngete blodårer, vener, som oftest på innsiden av leggen. Hvis de er overfladiske, ser de ut som blå og klumpete opphøyninger i huden. Opplevelsen av åreknuter varierer avhengig av hvor alvorlig sykdommen er. Noen pasienter ser de mest som et estetisk problem, og vegrer seg for å vise beina selv på de varmeste sommerdagene.

For andre er åreknuter mer smertefulle. Hevelse av føtter og ankler, følelsen av spenning eller tyngde og kløe er alle vanlige symptomer. Noen ganger kan det oppstå væskeansamling rundt anklene. Slår man hull på en åreknute kan det blø kraftig. Noen utvikler eksem på områdene med åreknuter eller ved anklene. Dette kan utvikle seg til beinsår som kan være vanskelige å helbrede.

Gradering av åreknuter

Åreknuter kan deles inn i 6 kategorier basert på alvorlighetsgrad. 1-2 betraktes som milde og er som regel skjønnhetsinngrep. Grad 3 til 6 betraktes som alvorlige, og behandling av 4-6 vil alltid ha statsstøtte. Det er dog en risiko for at harmløse åreknuter forverres. Derfor er det anbefalt å behandle åreknutene før de utvikler seg til å bli en alvorlig sykdom.

 

Åreknuteknlikken fjerne åreknuter skånsomt og effektivt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle type behandlinger – laser, ultralyd, skum og lim, eller en kombinasjon av disse. De aller fleste åreknuter er enkle å behandle og prosedyren utføres under lokalbedøvelse.

Undersøkelse med ultralyd

Før vi bestemmer hvilken behandlingsmetode som passer best ift. dine åreknuter, gjennomfører kirurgen en klinisk vurdering og en undersøkelse ved hjelp av ultralyd. Undersøkelsen kartlegger åreknutene, hvor dypt de ligger og hvilken alvorlighetsgrad de har. Det er spesielt viktig om du har blitt behandlet for åreknuter tidligere.

Etter undersøkelsen stiller spesialistlegen spørsål basert på dine problemer og kommer med forslag til hvordan de kan løses. Er foreslått behandling ønskelig vil du få en tid. Du vil motta skriftelig informasjon og instruksjoner om hvordan du skal forberede deg.

I noen tilfeller kan du få din behandling betalt av staten. Det er visse kriterier som må oppfylles for å falle innenfor det medisinske rammeverket. Du vil bli fortalt ved første besøk om problemene dine tilhører denne kategorien.

Behandlingsmetoder

Skånsom behandling av åreknuter.

Åreknuteklinkkene fjerne åreknuter effektivt og skånsomt med metoder som gir varige resultater. Vi tilbyr alle behandlingsformer – laser, skum, radiofrekvens, lim eller en kombinasjon av disse. Prosedyrene utføres under lokalbedøvelse.

Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og spindelvevårer. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224
01
Radial laser
02
VNUS Closure - Radiofrekvens
03
VenaSeal™ Superglue
04
Skumbehandling
Radial laser

Laser er en teknikk som skaper sterke lysbølger og er svært vanlig når det gjelder behandling av hudfeil. Det virker utmerket mot åreknuter. Behandlingsmetoden er veldokumentert siden 1998.

Behandling under lokalbedøvelse

Lokalbedøvelsen settes og ved hjelp av en tynn kanyle føres laseren inn under huden. Laseren behandler den store venen på beinet, noe som får kroppen til å kvitte seg med de syke blodårene og dermed også åreknutene. Den vitenskapelige dokumentasjonen viser at det er viktig at inngrepet blir utført under lokalbedøvelse for en tilfredsstillende og varig resultat. Lokalbedøvelsen sikrer nemlig god kontakt mellom laseren og venen mens du beskyttes mot varmen.

  • Gir svært gode resultater
  • Ultralyd kartlegger åreknutenes karakter
  • Laseren føres inn under huden og behandler den store venen
  • Kroppen kvitter seg med årknutene selv
  • Lokalbedøvelse er nødvendig
Etter endt behandling

Etter behandlingen er det viktig å bevege seg som normalt. Du kan begynne å jobbe så fort du er klar for det. Kompresjonstrømper er en del av behandlingen og det er viktig at du bruker de så lenge du har fått beskjed om. De ulike behandlingsmetodene har forskjellige spesialtilpassete sokker.

Åreknuteklinikkene tilbyr kontrolltime til alle pasienter som har vært til behandling. Pasientene som har gjennomgått behandling tilbys 6 måneders oppfølging med klinisk evaluering, utlralydundersøkelse og pasienttilfredshet evaluering.

Du er selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har noen bekyrminger eller spørsmål angående din behandling.

Trinn for trinn
6 trinn til bein uten åreknuter
1
Ta kontakt

Du kontakter oss gjennom å ringe vårt hovednummer: Eller sende oss en e-post: info@areknuteklinikkene.no Vi har kyndige sykepleiere som besvarer dine spørsmål. Vi setter deg opp på en tid for undersøkelse.

2
Undersøkelse

Ved en forundersøkelse foreslår spesialistlegen den behandlingsmetoden som er mest egnet for deg. For å velge  rett behandling for akkurat deg, må vår spesialistlege først undersøke dine åreknuter. Dette gjøres ved hjelp av ultralyd.

3
Vi setter deg opp til behandling

Når vi har bestemt den mest egnede behandlingsmetoden for dine åreknuter finner vi en passelig tid for deg.

4
Behandling

Når du ankommer klinikken blir du vel tatt hånd om av vårt erfarne team som sørger for at ditt besøk blir så godt som mulig. Din behandlende spesialistlege gjør en ny undersøkelse før vi klargjør området som skal behandles og gir deg lokalbedøvelse. Inngrepet tar om lag en time.

5
Etter behandlingen

Etter behandlingen kan du være aktiv som vanlig, og det er ikke nødvendig med sykemelding. Dersom du får beroligende og smertestillende medisin skal du vente 6 timer med å kjøre bil. Du får en bandasje som du skal ha på i ett døgn, deretter skal du bruke kompresjonsstrømper i minst 5 dager.

6
Etterkontroll

Vi vil følge opp behandlingen din etter 5-6 måneder. Da skal den siste hevelsen være borte og du bør det være ferdig restituert.