Forholdsregler angående COVID-19 hos Åreknuteklinikkene - Les mer

Åreknuteklinikkene er veldig klar over dagens situasjon og holder seg løpende oppdatert på myndighetens anbefalinger.

Åreknuteklinikkene overholder Helsedirektoratets forskrifter om hygiene, og hygienenivået vårt er ekstremt høyt, siden vi har tatt en rekke forholdsregler for å sikre både våre ansatte, men også deg som pasient.
Vi har tatt følgende forholdsregler for å sikre din sikkerhet og helse:

  • Bruk munnbind når du er på klinikken
  • Kom alene om det er mulig, med mindre ledsagelse er strengt nødvendig.
  • Å sprite hendene ved innganger og i venteområder.
  • Reduksjon av antall pasienter i venteområdene våre.
  • Økt avstand mellom stolene i venteområdet, slik at du sitter i god avstand fra andre pasienter.
  • Grundig og kontinuerlig rengjøring av håndtak og overflater i resepsjonen og venteområdene.
  • Spriting av dørhåndtak og alle overflater mellom hver pasient.

Vi tar alltid godt vare på pasientene våre, men akkurat nå tar vi bare ekstra godt vare på deg!

Imidlertid må alle pasienter og ansatte som har oppholdt seg på risikoområder for Covid-19 (Coronavirus) være hjemme de første 14 dagene etter hjemkomst, og kan først da komme til Åreknuteklinikkene under den forutsetning av at det ikke har vært noe feber og luftveissymptomer (hoste, sår hals eller kortpustethet).

Hvis det oppstår feber og luftveissymptomer, må du kontakte din egen lege på telefon, og kan først komme til Åreknuteklinikkene når Covid-19 (Coronavirus) infeksjonen er kurert.

Hvis du har vært i risikoområder eller har symptomer, kan du ringe oss og få flyttet din tid.

Opdateret: 10.11 2020
Lukk
Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Retningslinjer for trombektomi samt dyp venetrombose

16. september, 2019

Trombektomi

Trombektomi er prosessen når en blodpropp fjernes fra et blodkar. Trombektomi er en anerkjent og godt undersøkt metode for vellykket behandling av blodpropp i hjernen – også kalt hjerneinfarkt eller hjerneslag.

Målet med en trombektomi er å så raskt som mulig lage en ny kanal for blod i hjernen for å begrense skadene av blodproppen. Tiden fra når en blodpropp oppstår til en lege er i gang, er avgjørende for at et positivt behandlingsresultat kan oppnås.

Dyp venetrombose

Dype venetromboser påvirker omtrent to prosent av befolkningen årlig. Dyp venetrombose forekommer spesielt i forbindelse med operasjoner, ved lang liggetid, på grunn av sykdom eller graviditet. Andre risikofaktorer inkluderer røyking, alderdom, tidligere blodpropp, dehydrering, overvekt og mer. Det er også en veldig arvelig komponent som gir risiko for dyp venetrombose.

Dyp venetrombose skyldes en skade på blodkarets vegg, langsommere blodstrøm eller koagulasjon. Hovedgrunnen for dyp venetrombose er at proppen løsner og føres videre til lungene som kan være veldig farlig – til og med livstruende.

Bør pasienten medisineres for trombose ved åreknutebehandling

Når det gjelder åreknuter nevnes ofte dyp venetrombose som en av de største risikoene med åreknuter. Men, det anbefales ikke å medisinere mot dannelsen av blodpropp i behandling av åreknuter, fordi blodproppen ofte sitter lenger nede i beinet enn åreknutene gjør.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledende spesialister innen moderne åreknutebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg ved karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i København. De siste syv årene har han vært en del av den ledende forskningen innen moderne åreknutebehandlinger som er publisert i anerkjente, internasjonale tidsskrifter.