Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Fjerne åreknuter selv

Åreknuter rammer mange mennesker, og mange velger å leve med det hele livet. Derfor er det sikkert også mange som spør seg selv «Kan du fjerne åreknutene selv?» Vi vil prøve å avklare dette i artikkelen, samt forklare hvordan åreknuter forebygges og om du kan trene dem bort.

Hvordan forebygges åreknuter?

Åreknuter kan ikke forebygges hvis man er disponert for det. Det er imidlertid ulike tiltak man kan prøve å forholde seg til for å redusere risikoen for å få åreknuter eller forsinke utviklingen av eventuelle åreknuter.

Hva du selv kan gjøre for å redusere risikoen for åreknuter

Her er noen tips for å redusere risikoen for å få åreknuter og hva du selv kan gjøre for å lindre symptomene på åreknuter:

  • Fysisk aktivitet. Når du er fysisk aktiv er det bedre blodgjennomstrømning i kroppen og i bena, noe som reduserer risikoen for åreknuter
  • Unngå stillesittende eller stasjonære stillinger i lang tid om gangen. Når du sitter eller står veldig stille, blir blodsirkulasjonen i bena dårligere.
  • Hold deg frisk og unngå overvekt. Fedme og åreknuter henger ofte sammen, da overvektige har høyt trykk på venene og ofte også har redusert blodgjennomstrømning.
  • Bruk støttestrømper: I situasjoner hvor du kommer til å sitte stille lenge, kan det være lurt å bruke støttestrømper. Støttestrømper forbedrer blodsirkulasjonen, noe som er bra for å redusere forekomsten av åreknuter.
  • Unngå røyking. Røyking er skadelig for helsen og hele sirkulasjonen og kan derfor påvirke forekomsten av åreknuter.

Kan du trene bort åreknutene?

Det er ikke mulig å fjerne åreknuter selv, men du kan ta en rekke forholdsregler for å minimere risikoen for åreknuter. En av disse forholdsreglene er å holde seg fysisk aktiv og ha en sunn livsstil. Det vil si at man kan prøve å minimere risikoen for å få åreknuter i løpet av livet, men at det ikke er mulig å forhindre dem. Du kan altså ikke trene bort åreknutene om du har fått dem, men har du ikke åreknuter, kan trening bidra til å utsette tidspunktet for når de kan komme. Men igjen må det påpekes at dersom man er arvelig disponert for å få åreknuter, er det vanskelig å si når i livet de vil oppstå.

Åreknuter


Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224