Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Dårlig blodsirkulasjon i bena – et symptom på åreknuter

Mange opplever dårlig blodsirkulasjon i bena i løpet av livet, og det kan skyldes ulike ting. Har du dårlig blodsirkulasjon i bena kan det være med på å påvirke hverdagen, fordi dårlig blodsirkulasjon kan gi andre symptomer som hevelser, kramper og tyngdefølelse i bena. Det hender også at dårlig blodsirkulasjon i bena i verste fall kan føre til åreknuter eller at dårlig blodsirkulasjon i bena er et tegn på at det allerede finnes åreknuter.

Hvordan føles dårlig blodsirkulasjon i bena?

Hvis du har dårlig blodsirkulasjon i bena, kan det gi ubehag og smerter i bena. Generelt er det mye press på bena fordi blodet går mot tyngdekraften, og det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder dårlig blodsirkulasjon i bena.

Har du dårlig blodsirkulasjon i bena kan det for eksempel gi smerter når du går og være til hinder for å gjøre ulike ting i hverdagen, fordi dårlig blodsirkulasjon gir ubehag.

Hvordan forbedre dårlig blodsirkulasjon i bena?

For å motvirke, behandle og redusere dårlig blodsirkulasjon er det viktig å innføre endringer i de daglige rutinene. Det kan være veldig vanskelig i starten, men sakte vil resultatene vise seg.

Med noen få tilpasninger i hverdagen kan du lage gode rutiner som kan bidra til å bedre blodsirkulasjonen i bena. Dette kan for eksempel være:

  • Reise deg hver time hvis du sitter mye på jobben.
  • Holde deg fysisk aktiv og gjøre øvelser hjemme.
  • Drikke mye vann.
  • Løfte bena når du sitter lenge, for eksempel i sofaen eller på jobb.
  • Spise mye frukt og grønnsaker.
  • Ta kalde bad.
  • Bruke støttestrømper, da støttestrømper legger press på bena, noe som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen.
  • Minimere inntaket av salt og sukker.
  • Massasje på bena er bra for å få i gang blodsirkulasjonen.

Dårlig blodsirkulasjon – et symptom på åreknuter

Åreknuter og dårlig blodsirkulasjon i bena henger ofte sammen. Åreknuter utvikles når trykket i venene er høyt og blodsirkulasjonen ofte er dårlig, noe som fører til at årene buler ut på huden og skaper åreknuter.

Åreknuter rammer omtrent hver tredje voksen, og åreknuter er helt ufarlige isolert sett. Dersom åreknutene ikke behandles, kan det i verste fall utvikle seg mer alvorlige bivirkninger som venøse leggsår og blodpropp.

Gradering av åreknuter

Åreknuter klassifiseres etter graderingssystemet CEAP, hvor C0 betyr at det ikke er åreknuter eller sprengte blodkar, og en klassifisering på C6 betyr at det er aktive leggsår som ikke gror. Dette systemet brukes av karkirurger for å vurdere hvilken behandlingsform som skal brukes for å oppnå best mulig resultat.

Mange som har åreknuter opplever at livskvaliteten blir markant bedre når åreknutene er behandlet, og plagene derfor har forsvunnet eller blitt minimert. Dette betyr også at personer med åreknuter vil oppleve at blodsirkulasjonen i bena blir bedre når åreknutene fjernes. Ofte kan man først virkelig kjenne hvor mye man har vært plaget av det når åreknutene er borte, fordi man blir vant til å leve med for eksempel den dårlige blodsirkulasjonen og smertene dette kan gi.

Oppsummering – dårlig blodsirkulasjon i bena

Det er mange som lider av dårlig blodsirkulasjon i bena og dette skyldes ulike ting. Dårlig blodsirkulasjon i bena kan påvirke livskvaliteten negativt, da det påvirker en i hverdagen og gir smerter og ubehag.

Dårlig blodsirkulasjon kan også være et symptom på åreknuter, derfor kan det være viktig å få behandlet åreknutene før smertene og ubehaget blir en for stor plage i hverdagen.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224