Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Bilder av sprengte blodkar

Sprengte blodkar minner mest om et spindelvevlignende mønster i blårøde farger, som er spredt på bena. Sprengte blodkar forekommer svært ofte på lårene, og sprengte blodkar kan også oppstå i forbindelse med åreknuter. Sprengte blodkar kan se veldig forskjellige ut, og her i artikkelen vil vi vise ulike bilder av ulike typer sprengte blodkar.

Hvor kan det oppstå sprengte blodkar?

Sprengte blodkar utvikles der trykket på venene er stort. Derfor ser man svært ofte sprengte blodkar på bena og spesielt på lårene. Sprengte blodkar oppstår på grunn av brister i blodårene, som kan skyldes ulike ting. Dette kan for eksempel være dårlige veneklaffer som ikke lenger kan holde tett, slik at det oppstår tilbakestrømning som gir økt trykk i venene.

Dårlige veneklaffer er arvelig og rammer omtrent hver tredje voksen og dette påvirker også forekomsten av sprengte blodkar, som derfor vil ses hos svært mange.

Som tidligere beskrevet, ligner sprengte blodkar et nettverk av årer som sprer seg langs benet. Sprengte blodkar er blårøde i fargen og ser forskjellig ut fra person til person.

Nedenfor vil vi vise bilder av sprengte blodkar som sitter på bena.

Disse bildene viser tydelig hvor forskjellige sprengte blodkar kan være, at sprengte blodkar kan oppstå forskjellige steder på kroppen og variere i både farge og størrelse i større eller mindre grad.

På noen av bildene med sprengte blodkar vises tydelige områder med store sprengte blodkar, mens det hos andre med sprengte blodkar ses finere, små linjer med sprengte blodkar.

Når bør sprengte blodkar behandles?

Det er utrolig individuelt hvor irriterende den enkelte synes sprengte blodkar er. Har du veldig store områder med sprengte blodkar kan det være en stor kosmetisk plage og i noen tilfeller ende opp med å påvirke deg mye i hverdagen, slik at du for eksempel ikke vil gå i shorts. Hvis du er veldig lei deg for at du har sprengte blodkar, kan det derfor være verdt å vurdere å få de sprengte blodkarene behandlet.

Behandling av sprengte blodkar

Sprengte blodkar i bena behandles med skleroterapi og sprengte blodkar i ansiktet behandles med laser.

Ved Åreknuteklinikkene fjernes sprengte blodkar med sklerosering, og behandlingene utføres av sertifiserte og kompetente sykepleiere eller karkirurger.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224