Forholdsregler angående COVID-19 hos Åreknuteklinikkene - Les mer

Åreknuteklinikkene er veldig klar over dagens situasjon og holder seg løpende oppdatert på myndighetens anbefalinger.

Åreknuteklinikkene overholder Helsedirektoratets forskrifter om hygiene, og hygienenivået vårt er ekstremt høyt, siden vi har tatt en rekke forholdsregler for å sikre både våre ansatte, men også deg som pasient.
Vi har tatt følgende forholdsregler for å sikre din sikkerhet og helse:

  • Bruk munnbind når du er på klinikken
  • Kom alene om det er mulig, med mindre ledsagelse er strengt nødvendig.
  • Å sprite hendene ved innganger og i venteområder.
  • Reduksjon av antall pasienter i venteområdene våre.
  • Økt avstand mellom stolene i venteområdet, slik at du sitter i god avstand fra andre pasienter.
  • Grundig og kontinuerlig rengjøring av håndtak og overflater i resepsjonen og venteområdene.
  • Spriting av dørhåndtak og alle overflater mellom hver pasient.

Vi tar alltid godt vare på pasientene våre, men akkurat nå tar vi bare ekstra godt vare på deg!

Imidlertid må alle pasienter og ansatte som har oppholdt seg på risikoområder for Covid-19 (Coronavirus) være hjemme de første 14 dagene etter hjemkomst, og kan først da komme til Åreknuteklinikkene under den forutsetning av at det ikke har vært noe feber og luftveissymptomer (hoste, sår hals eller kortpustethet).

Hvis det oppstår feber og luftveissymptomer, må du kontakte din egen lege på telefon, og kan først komme til Åreknuteklinikkene når Covid-19 (Coronavirus) infeksjonen er kurert.

Hvis du har vært i risikoområder eller har symptomer, kan du ringe oss og få flyttet din tid.

Opdateret: 10.11 2020
Lukk
Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Personer med åreknuter er feilaktig henvist til en hudlege

16. september, 2019

Mennesker som søker hjelp hos leger for hudproblemer, som eksempelvis misfarging av huden, permanente sår og annet, får ofte en falsk foreløpig diagnose som fører til at de blir sendt til en feil spesialistlege. Misfarget hud og permanente leggsår er svært vanlige symptomer på mer alvorlige åreknuter, og selv om det først og fremst er lett å fokusere på symptomene, er det selvfølgelig viktigere å løse de underliggende problemene. Symptomer for misfarging og varige sår vil også forsvinne ved en åreknutebehandling.

Kunnskap om moderne behandlingsmetoder for åreknuter

Det finnes mange grunner til at mennesker med åreknuter ofte henvises til en hudlege i stedet for en karkirurg. Vanligvis skyldes det ikke dårlig administrasjon eller inkompetanse hos fastlegen, men heller mangel på kunnskap om moderne behandlinger for åreknuter. Også at disse kan utføres med minimalt inngrep og lokalbedøvelse, som gjør at pasienten kan komme hjem samme dag.

Det er frykten for at pasienten vil måtte gjennomgå en omfattende operasjon, som gjør at vedkommende blir henvist til en hudlege. Med andre ord har det ingenting å gjøre med å være for eller imot en spesialist for åreknuter eller en hudspesialist.

Åreknuter forblir ubehandlet

For pasienten betyr denne situasjonen at åreknuter som lett kan behandles forblir ubehandlet. I stedet foreskrives pasienten å bruke støttesokker, som kun lindrer åreknuter i stedet for å forbedre situasjonen på en måte som en behandling kan gjøre.

Hvis en lege møter en pasient med hovne og misfargede bein, som eventuelt også har sår, bør denne pasienten henvises til en spesialist for åreknuter. Men det er ikke uvanlig at selv kirurger tror at støttesokker er den rette behandlingen for åreknuter. Dette kan til en viss grad være sant, men med riktig åreknutebehandling kan risikoen for at permanente sår returnerer reduseres med 50 prosent. Tiden det tar for såret å lege blir også betydelig forkortet.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledende spesialister innen moderne åreknutebehandlinger. Martin Lawaetz er kirurg ved karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i København. De siste syv årene har han vært en del av den ledende forskningen innen moderne åreknutebehandlinger som er publisert i anerkjente, internasjonale tidsskrifter.