Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Åreknuter på bena

Synlige årer på bena betyr ikke nødvendigvis at du har åreknuter, men ofte er åreknuter bare tykke, buktende og blå årer som er veldig tydelige på bena. Åreknuter på bena oppstår på grunn av defekte veneklaffer. Og hvorfor noen får defekte veneklaffer mens andre ikke får det, avhenger av ulike faktorer. Defekte veneklaffer er svært arvelige, så defekte veneklaffer og derfor ofte åreknuter er nesten 100 % arvelig. Det er en rekke andre faktorer som også spiller inn på forekomsten av åreknuter på bena. Disse faktorene er:

• Usunn livsstil

• Overvektig

• Inaktivitet

• Graviditet

• Røyking

Alle disse faktorene kan påvirke forekomsten av åreknuter på bena. Når trykket på bena, og dermed også trykket på venene, øker, vil det påvirke veneklaffene negativt. Veneklaffene skal sørge for at blodet kun renner i én retning i venene i bena, og dersom disse klaffene er defekte på grunn av for eksempel overvekt eller genetikk, oppstår refluks. Denne tilstanden vil gi åreknuter på bena, det vil si tykke årer som buler ut.

Åreknuter på bena – smerte

Åreknuter på bena er generelt ikke farlige, men hvis de ikke behandles, kan de i verste fall forverres og føre til følgetilstander av mer alvorlig grad.

Åreknuter på bena kan gi ulike symptomer i større eller mindre grad, og åreknutene kan gi lette smerter. De vanligste bivirkningene er:

  • Tyngdefølelse
  • Rastløshet i bena
  • Kramper
  • Hevelse

Dersom åreknutene på bena ikke behandles, kan det utvikle seg og gi større smerter og i verste fall gi pigmentering, leggsår og tromboflebitt.

Tydelige årer på bena – dette må du være oppmerksom på

Som nevnt betyr synlige årer på bena ikke nødvendigvis at du også har åreknuter. Men hvis du har veldig store og tydelige årer på bena, kan det være lurt å holde et øye med dem – hvis det utvikler seg, og hvis du kjenner noen av symptomene ovenfor.

Hvis du er i tvil om dine tydelige årer på bena kan være åreknuter, er det lurt å få dem sjekket ved en forundersøkelse. Hos Åreknuteklinikkene gjøres forundersøkelsene på klinikken, og du får svar umiddelbart på om årene på bena er åreknuter eller ikke.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224