Nordens ledende
Beste behandlingsmetoder
Over 25 000 behandlinger
Artikel

Åreknuter og støttestrømper

Støttestrømper kan være en veldig god idé hvis du har mye ubehag med åreknuter. Støttestrømper kan også brukes som et forebyggende tiltak for å opprettholde god blodsirkulasjon.

Når åreknuter oppstår

Åreknuter oppstår når funksjonen i veneklaffene er redusert, og derfor oppstår refluks i venene. I venene, blodårene, sitter klaffer, hvis jobb er å sørge for at blodet bare strømmer i én retning mot hjertet. Hvis disse klaffene er skadet, kan de ikke lenger holde tett, og derfor renner blodet i feil retning. Dette gir økt trykk på venene, blodet samler seg i puljer, og dette kan føre til at venen buler ut og skaper åreknuter.

Åreknuter er nesten 100 prosent arvelige, så dårlige veneklaffer er arvelige. Hvis du har disposisjon for åreknuter, kan du ikke unngå å få dem på et tidspunkt i livet. Det er imidlertid ulike tiltak du kan gjøre for å redusere risikoen og påvirke når åreknutene kommer.

Ulike tiltak for å redusere symptomene på åreknuter

Det er ulike faktorer som påvirker forekomsten av åreknuter. Åreknuter ses i større grad hos kvinner, overvektige, gravide, eldre og personer som har levd en usunn livsstil i mange år, inkludert hos folk som røyker.

Hvis du har en arvelig disposisjon for åreknuter, kan det være lurt å gjøre noen ulike tiltak for å bedre blodsirkulasjonen i bena. I tillegg til trening og bevegelse i hverdagen kan det være greit å bruke støttestrømper.

Støttestrømper som symptomlindring

Åreknuter kan forårsake mild smerte som kramper, hevelser og en følelse av tyngde i bena. Støttestrømper kan være med på å bedre dette, da støttestrømper øker blodgjennomstrømningen i bena og dermed lindrer ubehaget åreknuter kan gi.

Hvis åreknutene ennå ikke er veldig fremskredne, kan støttestrømper også bidra til å minimere risikoen for at åreknutene utvikler seg raskt. Støttestrømper kan bidra til å fjerne symptomene helt, men man må være klar over at bruk av støttestrømper ikke kan fjerne åreknutene.

Støttestrømper fungerer slik at de er med på å støtte opp pumpefunksjonen i bena, slik at blodet lettere finner tilbake til hjertet. Når åreknuter oppstår, er det nettopp denne evnen som svekkes.

Ulike typer støttestrømper

Støttestrømper kan deles inn i ulike klasser, avhengig av hvilke behov du har. Du bør alltid konsultere en spesialist eller lege før du velger riktig type støttestrømpe.

Støttestrømper bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen fra bena til hjertet. Ved bruk av støttestrømper er funksjonen til venepumpen merkbart bedre fordi støttestrømpen gir et ytre trykk som forbedrer blodgjennomstrømningen. Dette økte trykket virker ikke bare forebyggende mot åreknuter, men også mot blodpropp, og de kan bidra til en mer behagelig hverdag.Martin Lawaetz Martin Lawaetz er en av Nordens ledande spesialister innen moderne åreknutebehandliger og er utdannet ved Karkirurgisk avdeling på Rigshospitalet i Danmark. Han har mer enn 15 års erfaring med å behandle åreknuter med de mest moderne og skånsomme metoder. Martin har vært en del av den ledende forskningen innen åreknutebehandling, publisert i internasjonalt anerkjente tidsskrifter, og har vært med på å innføre moderne åreknutebehandling i Danmark. Martin har også lang erfaring med behandling av komplekse åreknuter ved bruk av en spesiell kombinasjon av moderne, minimalt invasive metoder. En fremgangsmåte han har utviklet gjennom mange års erfaring, og som vi kaller “The nordic treatment protocol for advanced varicose veins”.
Vi hjelper deg med å bli kvitt åreknuter og sprengte blodkar. Kontakt oss i dag.
eller ring21 959 224